VM i cheerleading med svenska medaljchanser

Skrivet under kategorin Förbundet, Föreningar, Internationella utskottet, Nyheter, Svenska landslaget, Tävlingar.

Fokus under dessa dagar ligger på VM i Cheerleading 2018 som avgörs den 25–27 april, i Orlando, Florida, USA. Svenska Cheerleadingförbundet representeras i år av tre landslag; damlandslaget, mixade landslaget, samt damlandslaget för juniorer. Totalt är det 96 deltagare, tränare och aktiva, i den svenska truppen.
Tävlingarna inleds med invigning, samt junior-VM onsdag den 25 april. Därefter följer VM som avgörs den 26–27 april. I år deltar över 80 nationer i världsmästerskapen.
Sverige har placerat sig bra under tidigare VM och det finns stora medaljchanser.

Alla tre landslagen

– Vi har i år tre mycket starka lag som åker över och vi har stora medaljchanser i minst två av klasserna, säger Katarina Eriksson, ordförande i SCF och internationell domare.
Här presenterar vi våra tre landslag 2018:

Team Sweden Allgirl jr 2018

 

Juniorlandslaget i cheerleading för damer – Team Sweden Junior Allgirl – representeras av USC Excaliburs från Uppsala och föreningen GF Uppsalaflickorna. Startar som nummer 1 av 5 länder. De övriga två som ställer upp i denna klass i detta andra junior VM är USA, Norge, Finland och Kanada. Sverige som förra året vann ett historiskt VM-brons tävlar onsdag 25 april kl. 21.09 svensk tid. Prisutdelning samma dag (kväll).
Damlandslaget i cheerleading – Team Sweden Allgirl- representeras av GCO Wildcats från Göteborg och föreningen Gothenburg Cheer One. Startar som nummer 1 av 8 deltagande länder. Övriga deltagande nationer är Norge, Japan, Danmark, USA, Kanada, Finland och Mexico. Sveriges främsta placering i denna klass under ett VM är ett brons från VM 2011. Sverige som senast placerade sig på en sjätteplats tävlar torsdag 26 april kl. 23.24 svensk tid. Finalen, dag 2, avgörs fredag den 27 april.

Team Sweden allgirl 2018
Det mixade landslaget i cheerleading – Team Sweden coed – representeras av medlemmar från tolv av landets föreningar. Sverige startar som nummer 1 av 14 deltagande länder. Övriga deltagande nationer är USA, Kanada, Finland, Mexico, Tyskland, Thailand, Chile, Costa Rica, Singapore, Kina, Norge, Taiwan och Puerto Rico. Sverige som kom på elfte plats förra året tävlar torsdag 26 april kl. 21.00 svensk tid. De tio bäst placerade lagen efter dag 1 gör upp i finalen dag 2, fredag den 27 april.

Team Sweden Coed 2018

Alla tävlingar under junior-VM och VM 2018 kan följas via gratis livestream från International Cheer Unions hemsida. Finaldagen sänds dessutom live av Olympic Channel.
Efter VM, 28–30 april, avgörs klubb-VM där Sverige representeras av fyra lag från fyra föreningar.

Kommentera

  • (will not be published)

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>