Team Sweden Cheer Pom

Landslaget i cheerdans – Team Sweden Pom – representeras av de regerande svenska mästarna Julle Allstars från Hudiksvall. Startar som nummer 13 av 20 deltagande länder. Övriga deltagande nationer är Mexico, Puerto Rico, Fillippinerna, USA, Colombia, Kina, Finland, Slovenien, Wales, England, Taiwan, Polen, Brasilien, Österrike, Chile, Skottland, Japan, Ryssland och Italien. Sveriges främsta placering i dansklassen under ett VM är ett silver från VM i Tokyo 2001.

Sverige som placerade sig på fjortonde plats senast vi var med 2015 tävlar torsdag 27 april kl 22.16 svensk tid. De åtta bäst placerade lagen efter dag 1 gör upp i finalen dag 2, fredag den 28 april.

Svenska landslaget i Cheer Pom 2017 består av medlemmar från den Julle United dansförening i Hudiksvall. Som svenska mästare 2016, har de fått i uppdrag av Svenska Cheerleading Förbundet (SCF) att bilda och ta ut landslaget inför VM i Orlando i slutet på april 2017.

Laget består av 17 Cheerdansare från Julle Allstars som kommer från Julle United i Hudiksvall. Alla erfarna från en till flera EM och många även från VM 2015. Foto: Fredrica Jonsson @FotoFredrica

16602407_1623399047676485_6792276028624991827_o
Team Sweden Pom 2017

Team Sweden Pom 2017 Foto: Fredrica Jonsson

 

 

 

 

 

 

 

 

Landslagstränarna för Team Sweden Pom

De tre landslagstränarna för Team Sweden Pom Foto: Fredrica Jonsson

Olivia
Jag ser fram emot att laget blir starkare tillsammans. Mitt mål är att laget ska känna sig nöjd med sin prestation på dansmattan och att vi har gjort allt vi kan för att nå dit. Den största utvecklingen för laget i år tror jag kommer att vara styrkan då vi satsar mycket på den! Det bästa med att vara coach är att följa allas utveckling och att se hur roligt alla tycker det är, både på träningar och på tävlingsmattan! Hittills har denna säsong varit väldigt bra. Laget har redan utvecklats mycket och vill hela tiden lära sig mer.

Emma
Ser framemot att se lagets utveckling samt hur VM-koreografin ser ut när vi slipat det sista. Jag vill att alla ska känna att dom gjort allt de kan på dansgolvet inför tävlingarna, så dom är nöjda över sin egen prestation. Hela laget kommer steppa upp rejält, men det som kommer synas mest tror jag är motions, hållning och toe touch! Det är en fantastisk känsla att se deras energi när de dansar. Gänget är otroligt starkt denna säsong, utvecklingskurvan kommer vara hög i år. Allt känns väldigt bra, både vi coacher och tjejerna är redo att visa vad vi går för i år!

Mathilda
Målet är att dansarna ska prestera till 110 % på varje träning och tävling och tycka att det är värt all slit och tid de lägger ner, för det tycker jag det är! Vi satsar mycket på fysträning, så i år kommer de att orka prestera på topp! Det roligaste med att vara coach är gemenskapen och att få jobba med ungdomar i idrottsperspektiv, något jag skulle vilja göra på heltid i framtiden. Säsongen hittills känns bra, jag känner mig trygg i upplägget och tjejerna är otroligt lyhörda och entusiastiska. Man märker att det är VM på gång.

(Presentationen sker från vänster till höger)