Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Klubb-VM

2014-06-03

IASF är en internationell organisation som skiljer sig från International Cheer Union, ICU. ICU är ett internationellt förbund som är till för att knyta ihop nationella förbund i syfte att ena sporten globalt, samt att cheerleading ska bli en olympisk gren. IASF gör inte anspråk på samma roll, utan är till för att stödja sporten ur andra perspektiv, att ena ”industrin”, dvs att få de enskilda företagen att jobba samstämmigt för utövarnas skull. Medlemmarna i IASF är främst företag som har all-star-verksamhet och liknande, men fler och fler nationella förbund har anslutit sig och tanken är att IASF ska vara ett komplement till det ”vanliga” internationella förbundet.


IASF anordnar klubb-VM, där medlemsorganisationerna kan ha rätt att ge ett visst antal lag en kvalplats (vad de kallar ”bid”) beroende på hur de placerar sig på medlemsorganisationernas tävlingar. Antal kvalplatser beror på organisationens storlek, hur många år som kvaltävlingen har ägt rum och vilken anslutningstyp nämnd organisation har. Eftersom de flesta medlemsorganisationerna är amerikanska företag är merparten av alla starter från USA.


Till skillnad från EM går det inte att ge en kvalplats till någon annan än den som fick en viss placering på SM. Detta betyder att om vi har 2 kvalplatser i cheerklassen har de som placerat sig 1 eller 2 rätt att få åka och tävla på klubb-VM. Om någon av dessa inte tävlar kan platsen inte ges till någon annan. Hur många som får tävla och från vilken tävlingsklass är överenskommet i förväg mellan SCF och IASF.


SCF har genom SM rätt att ge svenska lag en kvalplats på klubb-VM.Vilka regler gäller?

På klubb-VM gäller levelreglerna. För mer information gällande tävling, bedömning och regler, se http://usasfrules.com/

 

Vilka kvalar till klubb-VM 2019?

Längre ner hittar ni en lista över de som fått kvalplats på klubb-VM 2018 i Orlando, Florida.

När man åker är man representant för Sverige och genom att ge kvalplatsen till ett lag ställer SCF krav på att laget agerar som goda ambassadörer.

SCF skickar lag till internationella klasser (International Open). I dessa kvalar 3 lag per nation vidare till final. Det betyder att alla våra lag kommer att kvalificera till final.De lag som mottagit Bids till Klubb-VM är:

Level 5 Internationa Open no male
Action Athletics – Blitz
Cheer Infinity Athletics –  Envy


Level 5 International Coed Open (small or Large)
Cheer Force Allstars – Fearless
Musketeers Funky Cheer – Caliber 5


Level 6 International Open no male
Gothenburg Cheer One – Wildcats


Level 6 International Coed
United Movement Cheer – C6


Pom Freestyle Senior
Julle United Dansförening – Julle Allstars


Observera att klasserna kan se annorlunda ut och att man måste läsa samt följa regelverket för tävlingen.