Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundet
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundets officiella hemsida.

Svenska Cheerleadingförbundet är det idrottsförbund som idag samordnar svensk cheerleading på nationell nivå. Här på vår hemsida finner ni information om den fantastiska sporten cheerleading, ni finner de olika föreningar som är medlemmar hos oss och ni finner det senaste om våra utvecklingsarbeten och focus områden, våra landslag och vår verksamhet.

Svenska Cheerleadingförbundet organiserar dryga 10.000 cheerleaders med både bredd och träningsverksamhet till en högsta eliten med våra 4 landslag. Filmen nedan visar vårt Damlandslag, Team Sweden Allgirl och deras program under VM 2018 där de tog hem bronsmedaljen.

Svenska Landslagen
Nu reser den svenska VM-truppen till USA
2019-04-16 19:02, Svenska Landslagen

Under tisdagen började den svenska truppen att resa över till USA för årets VM. Först ut var juniorlandslaget som lämnade Uppsala för att samlas på Arlanda, innan sin avresa. 

Sverige reser till VM med goda medaljchanser
2019-04-12 15:56
VM i cheerleading 2019 närmar sig med stormsteg. Under den kommande helgen, på söndag den 14 april, genomför tre av våra landslag sina genrep inför avresan till USA. Kanske då också läge att uppmärksamma kommande VM och junior-VM i Cheerleading 2019, och där ett av landslagen också har en medalj att försvara från fjolårets världsmästerskap?!
Kval RM/SM 2019 - TK informerar
2019-04-02 14:15
TK vill tacka alla lag och tränare för fina prestationer på säsongens Distriktsmästerskap. Ni har alla genom god kvalitet, och hög nivå, imponerat stort på oss denna säsongen.

Kvallistan till RM/SM 2019 är nu klar, och efter noga övervägande så har vi beslutat att utöka antalet kvalplatser i varje klass från 10 till 12. Detta är en ändring som skulle göras till nästa säsong men då vi anser att det gynnar CheerSverige, och att vårt RM/SM kommer hålla hög kvalitet tack vare alla fina prestationer på DM, så vill vi göra ändringen redan nu.


Platserna kommer att fördelas på samma sätt som plats 9 och 10 gör enligt Tävlingsbestämmelserna, med andra ord till distrikten med flest starter. Se TB för mer info.

 

Observera att sista anmälningsdag är på fredag och har man inte anmält sig då riskerar man att förlora sin kvalplats och den ges då vidare till nästa på listan.


Ni finner kvallistan här.

 

Lycka till nu med förberedelserna inför RM/SM!

Fler utbildningstillfällen
2019-01-09 13:16

Nu hittar ni fler utbildningstillfällen för våren under fliken Utbildningar.SCF söker 2 projektledare för två delprojekt inom ämnet ”en trygg idrottsmiljö”
2018-11-07 10:48
Till dessa delprojekt söker vi två arvoderad projektledare som ska skapa fokus på den trygga idrottsmiljön. Cheerleading ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi som förbund vill att den cheerleadingidrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra för alla.

 

Delprojekt 1 – fokus på att skapa en trygg idrottsmiljö

I delprojektet – fokus på att skapa en trygg idrottsmiljö – är målet att arbeta generellt mot alla anslutna föreningar utifrån RFs material om trygg idrott.

Exempel på aktiviteter som kommer ingå är:

·        Formulera information för publicering på hemsida, sociala medier och i mailutskick om hur föreningar kan jobba med ämnet.

·        Aktivt höra av sig till föreningar för att informera och stötta dem i att komma igång med arbetet eller tipsa om hur de arbetar vidare i ämnet.

·        Informera om hur föreningar kan samarbeta med SISU i ämnet.

·        Undersöka hur långt föreningar kommit med arbetet i ämnet redan idag.

 

Delprojekt 2 - integritet och trygg idrottsmiljö i mixade lag

I delprojektet – integirtet och trygg idrottsmiljö i mixade lag – är målet att arbeta med föreningar med mixade lag, både utifrån RFs material om trygg idrott men även mer specifikt för cheerleading.

Exempel på aktiviteter som kommer ingå är:

·        Förbereda, planera och göra research i ämnet trygg idrott. Att sammanställa material som eventuellt finns i förbundet och bland föreningar i ämnet.  

•        Genomföra en workshop med ämne – integritet och trygg idrottsmiljö i mixade lag (Att ha nära vuxna/vuxna tjejer/killar i samma lag ), där tex aktiva, föreningsrepresentanter och förbund deltar.

•         Sammanställa materialet från workshoppen för remiss i förbundet.

•         Färdigställa informationsunderlag för utskick till föreningar samt publicering på hemsida. 

 

Projekten löper under perioden november till februari och beräknas omfatta ca 30 timmar vardera.

På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet som projektledare är meriterande men även erfarenhet av SCFs verksamhet, samt av tillämpning av regelverk samt gedigna föreningskunskaper genom exempelvis styrelsearbete och tränare.  

Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!


Ansökan skickas till scf@cheerleading.se

Nyheter från våra grupper
Svenska Landslagen, 16/04 19:02 
Tävlingar, 23/03 10:02 
Tävlingar, 15/03 15:17 
Svenska Landslagen, 31/07 10:13 
Svenska Landslagen, 31/07 10:05 
Svenska Landslagen, 31/07 10:02