Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundet
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundets officiella hemsida.

Svenska Cheerleadingförbundet är det idrottsförbund som idag samordnar svensk cheerleading på nationell nivå. Här på vår hemsida finner ni information om den fantastiska sporten cheerleading, ni finner de olika föreningar som är medlemmar hos oss och ni finner det senaste om våra utvecklingsarbeten och fokusområden, våra landslag och vår verksamhet.

Svenska Cheerleadingförbundet organiserar dryga 10 000 cheerleaders med både bredd och träningsverksamhet till en högsta eliten med våra fyra landslag. Filmen nedan visar vårt juniorlandslag i cheerleading, Team Sweden Junior Allgirl och deras program från junior-VM 2019, som resulterade i ett guld och att laget korades till juniorvärldsmästare.

Digitalt Cheerforum
2020-09-18 11:52
För er som inte har möjlighet att delta på plats för Cheerforum kan vi erbjuda er livestreaming från två utav salarna. 

Klasserna som kommer att livestreamas ser ni på bilden över (med reservation för förändring). 

Ni anmäler er här, dagen innan kommer det att skickas ut en personlig länk till er så ni får tillgång till livestreamingen, sedan bestämmer ni själva vilka klasser ni vill se. 

Kostnad 200 kr. 

För frågor maila scf@cheerleading.se
Uppdaterat schema Cheerforum 2020!
2020-09-17 11:37
Vi är så glada att vi äntligen kan släppa schemat inför årets Cheerforum (med reservation för förändring). 
SCF söker projektledare för uppstart av juridisk nämnd.
2020-09-07 12:27

SCF söker nu en projektledare för uppstartsarbetet med den juridiska nämnden.


För att den Juridiska Nämnden ska uppnå de krav som ställs på nämndens arbetssätt och beslutsfattande behöver SCF tillsätta en projektledare för uppstarten av nämnden. Personen ska hjälpa till att ta fram processer och rutiner för nämndens arbete samt även vara behjälplig i arbetet med uppdatering av tävlingsreglerna för att uppfylla RFs juridiska krav på dessa.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Utbildning/förstärka kompetens inom området Idrottsjuridik inom SCF
- Kontakt med SF, RF, RIN m.fl.
- Ta fram ärendehanteringsprocess inklusive mallar
- Ansvar för Juridiska nämndens mail under uppstartsprocessen
- Information till medlemsföreningar och till hemsida
- Författar beslut


Till detta projekt behöver vi en arvoderad projektledare. Du kommer att samarbeta nära med SCFs juridiska nämnd, samt tävlingskommitté och slutrapportera till generalsekreterare. Projektet löper mellan 15 september och 31 december och är på 15 procent.


På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet inom är juridik är ett krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av SCFs verksamhet. Du är noggrann och strukturerad och har en god förmåga att formulera dig i tal och text.


Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.


Tveka inte att höra av dig om du har frågor! Ansökan skickas till rekrytering@cheerleading.se senast 15 september 2020.

Landslagsutskottet (LU) söker nya medlemmar!
2020-09-01 10:32
Landslagsutskottet (LU) ska stimulera tävlingsverksamhet internationellt genom landslagsverksamhet, skapa förebilder för andra cheerleaders och sprida kunskap i god träning inför tävling. 
Damlandslaget tränarstab 20/21
2020-08-29 14:47
Nu är även tränare för svenska damlandslaget säsongen 2020/2021 tillsatta. Laget kommer att tränas av Johanna Karlsson, Yasemin Beyazit, Ida Holmström och Sofie Lewerentz. Tränarteamet är ett väldigt sammansvetsat team med mångårig erfarenhet tillsammans. Tränarna besitter olika styrkor vilket ger goda förutsättningar för att kunna fortsätta utveckla damlandslaget och ge dem möjlighet till en bra prestation säsongen 2020/2021.
 
Ida Holmström 
Det här är Idas andra säsong som tränare för damlandslaget. Ida har själv varit landslagsaktiv på hög nivå och var med och tog VM-brons 2018. Ida bidrar med stora tekniska kunskaper inom stunt och pyramider. Hon är också en duktig koreograf som utvecklar programmet under säsongen.
 
Yasemin Beyazit 
Yasemin gör sin sjätte säsong som tränare för damlandslaget. Hon är en teknisk tränare vars främsta styrkor ligger inom volter och baskets. Yasemin är därför en stor del av lagets framgångar inom dessa moment. Utöver detta är hon en omtänksam tränare som jobbar hårt för att skapa en trygg miljö för sina aktiva.
 
Johanna Karlsson
Johanna har tränat damlandslaget sedan säsongen 15/16. Hennes styrka är att hon är en mångsidig tränare som brinner för att de aktiva ska uppnå sin fulla potential. Hennes långa erfarenhet av Premier-klassen gör att hon bidrar mycket till lagets koreografi och programutformning samt träningsstrategi under säsongen.

Sofie Lewerentz
Sofie gör sin sjunde säsong som tränare för damlandslaget. Hon har en lång erfarenhet inom klassen premier och hennes främsta styrka är hennes lugn och att hon är strukturerad.
Sofie har även erfarenhet inom bedömning och bidrar till utformningen av programmet under säsongen.
Nyheter från våra grupper
Svenska Landslagen, 14/03 12:27 
Svenska Landslagen, 14/02 11:06 
Tävlingar, 20/05 13:16 
Tävlingar, 19/05 16:28 
Tävlingar, 18/05 18:30 
Svenska Landslagen, 30/04 17:57