Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundet
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundets officiella hemsida.

Svenska Cheerleadingförbundet är det idrottsförbund som idag samordnar svensk cheerleading på nationell nivå. Här på vår hemsida finner ni information om den fantastiska sporten cheerleading, ni finner de olika föreningar som är medlemmar hos oss och ni finner det senaste om våra utvecklingsarbeten och fokusområden, våra landslag och vår verksamhet.

Svenska Cheerleadingförbundet organiserar dryga 10 000 cheerleaders med både bredd och träningsverksamhet till en högsta eliten med våra fyra landslag. Filmen nedan visar vårt juniorlandslag i cheerleading, Team Sweden Junior Allgirl och deras program från junior-VM 2019, som resulterade i ett guld och att laget korades till juniorvärldsmästare.

RIM 2019
Glad midsommar
2019-06-21 09:59, RIM 2019
Buketterna som delades ut när vi tog emot och välkomnade hem juniorvärldsmästarna Team Sweden Junior Allgirl. Foto: Karin Zetterlund.
Midsommarhelgen är här. Med det också det faktum att det nu har gått fyra veckor sedan Svenska Cheerleadingförbundet blev invalda i Riksidrottsförbundet. Med anledning av det vill vi skicka en midsommarhälsning och än en gång rikta ett särskilt tack till er alla som delat vår kamp.
RIM 2019
Svenska Cheerleadingförbundet valdes in i Riksidrottsförbundet
2019-05-26 22:09, RIM 2019
Anna Sandström, Katarina Eriksson och Sten Karlsson, som tillsammans med Katrin Chieux representerade Svenska Cheerleadingförbundet under Riksidrottsmötet 2019.
Söndag den 26 maj 2019 kom att bli en historisk dag för svensk cheerleading, när idrotten fick ett erkännande och Svenska Cheerleadingförbundet valdes in som medlemmar och nytt specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet. 
Det var dags för svensk cheerleading
2019-05-26 20:22
Under söndagen valdes Svenska Cheerleadingförbundet in som medlem och nytt specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet. Vi har därmed fått det erkännande som vi så länge tillsammans har kämpat för.
RIM 2019
Stort engagemang och stöd för svensk cheerleading
2019-05-25 20:34, RIM 2019
Sveriges samtliga cheerlag under VM 2019; Team Sweden Allgirl, Team Sweden Coed och Team Sweden Junior Allgirl. Foto: Marni Lambeck.
Vi är tacksamma men inte förvånade över det stöd för vår ansökan som aktiva, tränare och föreningar visat. Det är tydligt att frågan om att bli erkända som ett eget förbund engagerar. Kärnan i cheerleading är att nå ut till en publik och det har vi verkligen, tillsammans som en rörelse, lyckats med!
Cheerleading hör hemma i Riksidrottsförbundet
2019-05-24 12:53
Idag fredag 24 maj inleds Riksidrottsmötet i Jönköping. Under helgen ska delegaterna bland annat fatta beslut om Svenska Cheerleadingförbundet ska beviljas medlemskap som ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet eller inte. Vi kommer att åka med en delegation till Riksidrottsmötet för att få vår ansökan prövad. 
Nyheter från våra grupper