SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vår Historia
Kort bakgrund om Svenska Cheerleadingförbundet
Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och 1989 arrangerades Sveriges första nationella mästerskap i Cheerleading. Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) bildades den 11 juni 1995. Innan dess bedrevs cheerleading som en del av Svenska Amerikanska fotbollförbundets verksamhet. SCF är medlemmar i RF sedan 26 maj 2019. 
 
Nuläge – internationellt och i Sverige
Cheerleading är en starkt växande sport i Europa och övriga världen. SCF har idag dryga 12 000 licensierade utövare i 55 föreningar.
 
SCF är medlem i International Cheer Union (ICU) som är ett internationellt förbund med 116 medlemsländer som verkar för globalt samarbete och utveckling av sporten samt årligen arrangerar VM. På europisk nivå är SCF medlem i European Cheer Union (ECU) som årligen arrangerar EM. SCF har även ett nära samarbete med övriga nordiska länder inom bl a utbildningsinsatser.
Vår internationellt gemensamma ambition är att verka för idrottens utveckling och sportens erkännande med OS-deltagande som yttersta mål. Den 31 maj 2013 antogs ICU som medlem av SportAccord, och därefter har även ett erkännande av IOK kommit.