Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vår Historia
Kort bakgrund om Svenska Cheerleadingförbundet
Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) bildades den 11 juni 1995. Innan dess bedrevs cheerleading i Svenska Amerikansk fotbollförbundets verksamhet sedan mitten av 1980-talet. SCF har idag cirka 10 000 licensierade utövare i 55 föreningar.
 
Nuläge – internationellt och i Sverige
Cheerleading är en starkt växande sport i Europa och övriga världen. Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och 1989 arrangerades Sveriges första nationella mästerskap i Cheerleading. SCF bildades 1995 och är medlemmar i RF sedan Maj 2019. 
SCF är medlem i International Cheer Union (ICU) som är ett internationellt förbund med 110 medlemsländer som verkar för global samverkan. På europisk nivå är vi medlem i European Cheer Union (ECU). Vår gemensamma ambition är att verka för idrottens utveckling och sportens erkännande med OS deltagande som yttersta mål. Den 29 augusti 2012 slöts ett avtal mellan International Cheer Union, Fédération Internationale de Gymnastique and SportAccord för att reglera sporterna jämsides existens och verksamhet. Den 31 maj 2013 antogs ICU som medlem av SportAccord.