SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Varför Active Cheer i Sverige?
Det här är en rolig träningsform som på ett lekfullt sätt introducerar cheerleading. Active Cheer är utmärkt för nybörjare i alla åldrar.
 
Intresset för Cheerleading växer snabbt, både i Sverige och internationellt. Active Cheer ger plats åt många fler barn och ungdomar.
 
Målet är att alltid uppmuntra varierad träning. Alla ska kunna välja att fortsätta på den nivå som känns rätt för varje enskild person. Den som lärt sig teknik och grundläggande förutsättningar kan utmana sig själv att gå vidare, genom att ansöka om plats i ett tävlingslag i en cheerleading-förening.
 
Under 2018 och under 2019 har flera föreningar startat upp Active Cheer och idag har bla Julle United Danförening, Kolsva IF, Rising Cheer Athletics, Jönköping Spartans Cheer, Värnamo Frisksportsklubb, Malmö Allstar Cheer, Karlstad Gymnastikförening - CheerXplosion, United Cheer Athletics genomgått utbildning och kör idag grupper med Active Cheer.

Det är en rolig träningsform som på ett lekfullt sätt introducerar cheerleading. Utbildningen vänder sig till ledare som vill starta upp cheerleading men som kanske inte själva varit cheerleaders och utfört sporten. Med Active cheer får ni ett färdig planerat träningskoncept som är lätt och ger alla en möjlighet att genomföra träningstillfällen, oavsett tidigare erfarenhet.
 
Är du intresserad av att gå en Active Cheer utbildning? Mejla oss då gärna på activecheer@cheerleading.se
När vi har fått ihop ett antal deltagare gör vi igång en utbildning förlags geografiskt efter de som visat intresse.