SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Regeldomare

Utbildningen vänder sig till den som är intresserade av att bli regeldomare, eller som vill fördjupa sig i Svensk Cheerleadings regler och bedömning av dessa. 


Under utbildningen kommer följande tas upp:

  • Tävlingsregler och tävlingsbestämmelser
  • Regeldomarprotokollen samt rankingsystemet
  • Vad innebär det praktiskt och etiskt att vara domare

Under kurshelgen diskuteras olika domarsituationer samt bedömningsdilemman ihop med att video-bedömning sker. Kursen avslutas med ett teoretiskt test och ett bedömningsprov.

Följande krav ställs på dig för att du skall få gå denna utbildning:

För att delta på regeldomarutbildningen krävs det att du har ett intresse av att vilja bli regeldomare. Det krävs att du är aktiv på hela kursen, deltar i diskussioner och är beredd att lägga ner tid innan och efter kursen. Eftersom kursen avslutas med prov på söndagen bör du också avsätta tid på lördag kväll för att studera.

 

Dessutom gäller följande:

  • Du ska vara minst 18 år. (Åldersdispens ges ej för denna kurs).
  • Du bör ha god kunskap gällande levelsystemet
  • Du skall ha läst igenom SCFs tävlingsregler, tävlingsbestämmelser och regler för alla divisioner. De finns under fliken "tävlingar" -> ”regler & bedömning” på www.cheerleading.se

 

Du skall ta med ovan nämnda dokument (gärna digitalt) samt block och penna till utbildningen. Ta med bärbar dator/platta på söndagen, då proven utförs digitalt. 

Då vi har begränsat med platser är det först till kvarn som gäller. Det kan innebära att utbildningen blir full innan sista datum.


Pris: 2200 kr för SCF Medlemmar, 2700 kr för övriga