SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Aktivering av Cheerleading i IdrottOnline

Denna instruktion gäller ALLA föreningar som har cheerleading som aktivitet i sin förening. Föreningar som fanns innan SCF blev ett eget specialidrottsförbund kan ha kvar en koppling till exempelvis gymnastik. Det behöver i så fall ändras så att rapporteringen i IdrottOnline registreras på rätt idrott - cheerleading.


Det går att ha flera olika sidor, varje sida är kopplad till en idrott.

För att skapa upp sidan för Cheerleading-sektionen behöver man skicka in ett aktiveringsformulär, det hittar ni här: https://idrottonline.se/aktiveringsformular

Det sker alltså inte automatiskt när ni fått ert medlemskap hos oss som förbund utan ni måste själva begära om aktivering av cheerleadingsidan hos IdrottOnline.

 

Ni får sedan ett mejl med information om när sidan är aktiverad.

 

När er sida för Cheerleading är aktiverad kommer ni vid inloggning kunna välja vilken idrott det är ni vill administrera. Genom att klicka på rullgardings-pilen ser ni sen vilka organisationer ni har behörighet att logga in för. Välj idrott och sen klicka på Logga in.


Hemsida

För de föreningar som har sin hemsida via IdrottOnline och en annan idrott måste all information kopieras ske från den tidigare sidan (kopplad till den andra idrotten) och läggas in på sidan kopplad till Cheerleading.

Det finns ingen lösning där man kan kopiera hela innehåller i ett klick utan all information måste kopieras manuellt. Börja med detta så snart ni kan då detta kan bli en tidskrävande uppgift.


Medlemsregister

Vad ni ska göra beror på vart ni har ert medlemsregister idag.

1. Har ni era medlemmar i ett medlemsregister idag på IdrottOnline är det registrerade under en annan idrott. När ni aktiverat er Cheerleadingsida måste ni registrera/importera era medlemmar till Cheerleadingsidan. Detta kan göras på olika sätt. För information om hur man gör det hänvisar vi till IdrottOnlines supportsida med manualer.
https://support.idrottonline.se/support/solutions

2. Har ni medlemsregistret i ett annat system, där det inte finns någon integration med IdrottOnline så rekommenderas ni att lägga till alla medlemmar manuellt. Detta kan göras på olika sätt. För information om hur man gör det hänvisar vi till IdrottOnlines supportsida med manualer.
https://support.idrottonline.se/support/solutions

3. Har ni ert medlemsregister Sportadmin och har en integration med IdrottOnline så kommer Sportadmin styra om integrationen i nästa vecka så registret hamnar på cheerleading.

4. Har ni ert medlemsregister i något av de andra system som IdrottOnline har en integration (tex laget.se) så ber vi er höra av er till oss direkt.

 

Aktiviteter

Vad ni ska göra beror på vart ni registrerar era aktiviteter idag:

1. Rapporterar ni era aktivitets och träningstillfällen direkt i IdrottOnline måste ni efter att ni aktiverat era Cheerleadingsida och registrerat/importerat era medlemmar skapa nya grupper och träningstillfällen. Där efter skall träningstillfällena registreras via Cheerleadingsidan. Ni måste se till att alla era ledare även har behörighet för Cheerleadingsidan och inte bara för tidigare sida. För mer information om hur ni göra hänvisar vi till IdrottOnlines supportsida med manualer.
https://support.idrottonline.se/support/solutions


2. Har ni Sportadmin eller annat system som inte har integration med IdrottOnline följer ni punkt 1.


3. Har ni ert aktiviteter Sportadmin och har en integration med IdrottOnline så kommer Sportadmin styra om integrationen i nästa vecka så aktiviteterna hamnar på cheerleading.


4. Har ni era aktiviteter i något av de andra system som IdrottOnline har en integration (tex laget.se) så ber vi er höra av er till oss direkt.

 

Idrottsmedel och Idrottslyft

Tänk på att återrapportera ev idrottsmedel och idrottslyft ni fått från andra förbund så fort som möjligt.

Om ni begär utträde ur ett förbund när ni har aktiva ansökningar för Idrottsmedel/Idrottslyft, finns det risk att ni inte får pengarna för projektet eller blir återbetalningsskyldiga.

Föreningsanslutning
2019-08-21

Efter vårt inträde i Riksidrottsförbundet i maj kommer rutinerna för att ansöka om medlemskap till vårt förbund förändras.
Vi återkommer senast i början av september med hur detta kommer gå till.

Stadgar

På sidan Bilda idrottsförening hos Riksidrottsförbundet finns bland annat en stadgemall för idrottsföreningar att ladda ned.

 

Utträde

Vill er förening inte längre vara medlemmar i förbundet ska detta meddelas skriftligen till förbundets adress.
Föreningar som inte har betalat årsavgift under 2 på varandra följande år anses ha begärt utträde.