SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Projektstöd för barn- och ungdomsidrott

Projektstöd inom barn- och ungdomsidrott syftar till att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med Strategi 2025. Under perioden 2022–2023 är det två områden som idrottsföreningar kan söka projektstöd för:

  • Inkludering av underrepresenterade grupper
  • Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer

Via ert RF-SISU distrikt går det att söka för ovannämnda områden, kontakta ert RF-SISU distrikt för mer information.

 

Under 2022 går att via SCF söka projektstöd för:

Idrottsföreningar som tar del av projektstödet, och förbund som fördelar det, ska följa gällande regelverk och riktlinjer för stödet. Regelverk och riktlinjer från RF för projektstöd inom barn-och ungdomsidrott finner ni här.

Ansöka samt återrapportera projektstöd

Se följande dokument Ansöka om idrottsmedel, med exempelansökan för utbilda ledare.pdf som visar hur ni hittar samtliga idrottsmedel från SCF i IdrottOnline samt med en ifylld exempelansökan för stödet Utbilda ledare.

 

Ansökningar för projektstöd görs via Idrottonline under fliken Idrottsmedel. Samtliga som vid inloggning får upp filken Idrottsmedel kan fylla i samt spara en ansökan. För att skicka in en ansökan krävs att man har någon av följande roller tilldelad i Idrottonline: Ordförande, Kassör eller Idrottmedel firmatecknare. Även återrapporten görs via idrottonline och samma behörighet behövs som för ansökan.

 

Instruktioner från RF för hur en ansökan skapas och skickas in hittar ni här, samt för att återrapportera här. En fördjupade manual kring idrottsmedel finner ni här.

 

När en ansökan är inskickade hittar ni ansökan genom att gå in på idrottonline, välja idrottsmedel i toppmenyn och sen klicka ansökningar i menyn till vänster. Där finner ni all information om er ansökan, kan se när återrapporten ska in samt även se vilken information som efterfrågas i kommande återrapport. 

 

För frågor kring de projektstöd som går att söka via förbundet vänligen hör av er till oss på scf@cheerleading.se.