SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Projektstöd för barn- och ungdomsidrott

Projektstöd inom barn- och ungdomsidrott syftar till att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med Strategi 2025. Under perioden 2020–2021 är det tre områden som idrottsföreningar kan söka projektstöd för:

  • få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten
  • utbildade barn- och ungdomsledare 
  • idrottssvaga områden

Via ert RF-SISU distrikt går det att söka för ovannämnda områden, kontakta ert RF-SISU distrikt för mer information.

 

Under 2021 går att via SCF söka projektstöd för:

Idrottsföreningar som tar del av projektstödet, och förbund som fördelar det, ska följa gällande regelverk och riktlinjer för stödet. Regelverk och riktlinjer från RF för projektstöd inom barn-och ungdomsidrott finner ni här.

Ansöka samt återrapportera projektstöd:

Ansökningar för projektstöd görs via Idrottonline under fliken Idrottsmedel. Samtliga som vid inloggning får upp filken Idrottsmedel kan fylla i samt spara en ansökan. För att skicka in en ansökan krävs att man har någon av följande roller tilldelad i Idrottonline: Ordförande, Kassör eller Idrottmedel firmatecknare. Även återrapporten görs via idrottonline och samma behörighet behövs som för ansökan.

 

Instruktioner från RF för hur en ansökan skapas och skickas in hittar ni här, samt för att återrapportera här. En fördjupade manual kring idrottsmedel finner ni här.

 

För frågor kring ansökan för de projektstöd som går att söka via förbundet vänligen hör av er till oss på scf@cheerleading.se.