SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Deltagande föreningar

Listan fylls på allteftersom fler föreningar ansluter sig till #RebootCheerleading.

 

Prova på

Förening: Ort: Datum: 
Lund Cheerleadingförening - Pro Athletics Lund 7:e samt 8:e augusti
Ideella föreningen Fredagsfys Sverige Haninge 11:e augusti
Föreningen Cheer Infinty Athletics Malmö 2:a samt 9:e augusti
Action Idrottsförening Järfälla 5:e september
Gothenburg Cheer One Cheerleading Club   Göteborg 27:e augusti
Föreningen United Movement   Sollentuna 9-12:e augusti
Föreningen Cheer Future Boden Flera tillfällen, start v.34
Föreningen Cheer Force Allstars Umeå Umeå Datum ej satt 
Dans o Gymnastikföreningen Boråsflugan   Borås Flera tillfällen under v.37-39
Föreningen Dynamite Cheerleading Sundbyberg Flera tillfällen under v.37-38
För.Luleå Arctic Cheerleading Avalanches   Luleå Datum ej satt
Föreningen Eastcoast Cheerleaders  
Österåker Preliminärt 14:e november

 

Föreningsdag

Förening: Ort: Datum: 
Ideella föreningen Fredagsfys Sverige Haninge 17:e september
Föreningen Cheer Infinity Athletics Malmö 18:e september
Action Idrottsförening Järfälla 15:e augusti
Gothenburg Cheer One Cheerleading Club   Göteborg 19:e september
Malmö All Star Cheer Förening Malmö 20:e augusti
Föreningen Linköping Cheerleading Lightnings   Linköping 15:e augusti
Föreningen Ultimate Cheer Xtreme Täby 27:e augusti
Twisters Cheer Elite Nacka Cheerleadingförening Nacka 19:e september
Wild Kingdom Cheerleadingclub Oskarshamn    Oskarshamn 18:e september
Julle United Dansförening Hudiksvall   Hudiksvall 24:e oktober
Föreningen Cheer Force Allstars Umeå Umeå Datum ej satt
Sigtuna Legends Cheerleadingförening   Sigtuna 12:e september
Föreningen Eastcoast Cheerleaders   Österåker 11:e september
Värnamo Frisksportklubb Vildmark   Värnamo 4:e september
För.Luleå Arctic Cheerleading Avalanches   Luleå Datum ej satt

 

 

RebootCheerleading

Efter en lång period av att inte kunna utföra vår sport är det nu dags att återstarta cheerleading. Nu kan vi idrotta igen och vi vill fira att vi kommer att få vår idrott tillbaka. Det har varit slitit och för många svårt med motivation - inte bara inom vår sport, utan inom hela idrottsrörelsen. Vi är cheerleaders, och vi kan peppa varandra inom cheersverige att få tillbaka glädje och energi.

 

Vi vill även välkomna fler till vår idrott. Pandemins konsekvenser innebär en fara för långsiktig folkhälsa. Fler behöver börja att röra på sig, och vi vill självklart vara en del av att fler kommer i gång efter en lång, ensam och stillasittande period. Cheerleading innebär gemenskap och vi vill inkludera fler i vår familj för att få ta del av lagkänsla, glädje och energi.

 

Vi samlar detta i initiativet RebootCheerleading, som kommer att bestå av två delinsatser, där er förening kan söka 2500 kr per aktivitet:

 

  • Föreningsdag

Arrangera en dag för er förening med roliga, kravlösa aktiviteter. Tanken är att de som går, eller som har varit engagerade, ska få känna att det är superkul att komma i gång efter sommaren. Gör det enkelt - en picknick i en park, grilla med massa smågrillar, ses på stranden, gör någon enkel och kul aktivitet
Syfte: att genom en rolig aktivitet skapa glädje och energi för att behålla eller återrekrytera till vår idrott

 

  • Prova på Cheerleading

Arrangera ett eller flera tillfällen för nya att få prova vår sport. Vi vill hitta fler som vill börja med sporten, och vi tror att cheerleading kan vara precis vad många behöver just nu.

Vi kommunicerar ut datumen för prova på för att hjälpa till att så många som möjligt ska få chans att testa cheerleading början på hösten
Syfte: att fler får testa cheerleading för att rekrytera fler till vår idrott

 

På flera ställen har kommuner och RF/SISU distrikt startat liknande initiativ. Det kommer alltså i många fall gå att söka medel för samma aktivitet där. Ta kontakt med din kommun och ditt RF/SISU distrikt för mer information.

 

För att hjälpa varandra att starta upp tänker vi att vi visar varandra hur vi kör i gång igen. Tanken är att skapa gemensam glädje och fira att vi får idrotta igen. Sprid era aktiviteter på sociala medier så att hela cheersverige får ta del av dem. Tagga SCF så att vi ser vad ni gör, och använd #RebootCheerleading för att tydliggöra initiativet.

 

Rekommenderad period mitten av augusti till slutet av september för att vi ska få fart på uppstarten och för att vi ska kunna dela information. SCF kommer att kommunicera ut insatsen på nationell och internationell nivå.

 

Alla som anmäler sig till RebootCheerleading får dessutom en mall för pressmeddelande som ni kan dela med lokalmedia för att marknadsföra er förening och era aktiviteter.

 

Vi vill ha två bilder från er föreningsaktivitet som vi kan använda. De ska visa sammanhållning och glädje, samt lite av vilken aktivitet ni genomförde.

Det måste finnas tillåtelse att använda bilderna ni skickar in. Ange vem som är fotograf när ni skickar in bilderna. Bilderna behöver även:

  • Vara av god kvalitet
  • Inte visa företagsloggor (föreningsloggor är okej)
  • Ha godkännande av de som finns med på bilden
  • Uppvisa sportslig anda och spegla idrotten på ett positivt sätt

Bilderna laddas upp här.

Ansökan

Ansökningar för stöd om 2500 kr per aktivitet görs via Idrottonline under fliken Idrottsmedel. Ansökan görs separat för vardera aktivtet dvs en ansökan för föreningsdag samt en ansökan för prova-på.

 

Samtliga som vid inloggning i Idrottonline får upp filken Idrottsmedel kan fylla i samt spara en ansökan. För att skicka in en ansökan krävs att man har någon av följande roller tilldelad i Idrottonline: Ordförande, Kassör eller Idrottmedel firmatecknare. Även återrapporten görs via idrottonline och samma behörighet behövs som för ansökan. Instruktioner från RF för hur en ansökan skapas i Idrottonline och skickas in hittar ni här. En fördjupade manual kring idrottsmedel finner ni här.

 

Start- samt slutdatum: Stöd går till insatser framåt i tiden och insatsen ska genomföras inom projektperioden, dvs senast den 31 december 2021. 

Rekommenderad period för genomförande av aktiviteterna är mitten av augusti till slutet av september.

 

Ansökningsperiod: Öppnar måndag den 12 juli och sista ansökningsdag är 1 oktober 2021. Ansökningarna behandlas löpande och stödet kommer utbetalas i samband med att ansökan godkänns. Återrapportering ska ske efter avslutat projekt, dvs först efter att aktiviteten genomförs, men senast den 30 januari 2022.