SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Cheerleading i skolan

Med Cheerleading i skolan vill vi inspirera skolelever till att själva testa på samt lära sig grunderna för husporten enkelt kan utövas som en rastaktivitet i skolan eller på fritids. Cheerleading består bland annat av bygg, hopp, ramsa, dans och formationer. För att tillsätta energi används musik och pompomsSporten kan utövas var som helst, när som helst och alla kan vara med. Det viktigaste är att ha roligt tillsammans! 

 

Cheerleading i skolan ska vara lättsamt. Tänk på att anpassa svårigheten och momentet utefter de förutsättningar som finns. Vi rekommenderar att bygg utförs på mattor eller gräs. Vi rekommenderar också att bygg utförs enbart upp till midjehöjd.

 

Kom igång-instruktioner för Cheerleading i skolan

I dessa kom igång-instruktioner finner ni beskrivningar för hur några klassiska rörelser inom cheerleading görs, hur man genomför två olika hopp, hur man gör ett bygg inom cheerleading samt hur ni kan göra er egen pompom hemma eller i skolan. Tips för skola är att ladda ner pdf:n, skriv ut och laminera, så att eleverna själva kan använda sig av de på rasten!

 

 

Här finner ni PDF:n med kom igång-instruktioner.

Här finner ni videos. Klicka på ikonen med fyrkant och pil i videofönstret för att få upp samtliga videos.

 

För föreningar

Det finns stora möjligheter för er som förening att använda er utav materialet, nedan kommer lite tips. 

 

Om din förening vill samverka med en skola, eller om du har några frågor om skolsamverkan ta kontakt med kontaktperson för rörelsesatsningen i skolan i ert RF-SISU distrikt så hjälper de er med kontakten med skola. Se vem det är här. Den personen kan hjälpa er vidare om ni vill ut i skolor och visa upp eller lära ut cheerleading. Hos vissa distrikt kan man söka om bidrag för det, hör med ert distrikt.

 

Efter att föreningen har besökt skolan kan ni förslagvis be skolan skicka ut information om klubbens verksamhet, till skolelevernas vårdnadshavare. Blanketter som er förening kan fylla i och skicka till skolan finner ni här:

Blankett_Rörelsesatsning i skolan_1.pdf

Blankett_Rörelsesatsning i skolan_2.pdf

 

RF-SISU har även tagit fram webbsida för Rörelsesatsning i skolan, stöd och material. Webben är ett stöd och riktar sig till kommuner, skolor, vårdnadshavare samt föreningar som är intresserade av att utveckla verksamhet för att få barn och unga i rörelse 

 

Exempel på aktiviteter ni kan göra i skolan

  • Arrangera en lunchrastaktivitet
  • Besöka ett fritids (after school)
  • Besöka en skolidrottsförening
  • Delta under Idrottens dag

Bidrag genom RebootCheerleading

Ni kan söka bidrag för att anordna prova på-aktiviteter genom RebootCheerleading. Prova på-aktiviteterna som ni anordnar kan vara kopplat till skolan genom något av de exempel ovan. Läs mer om RebootCheerleading här.

Info om materialet

Cheerleading i skolan är en del av Riksidrottsförbundets projekt Rörelsesatsning i skolan. Materialet är framtaget för användning i skolans miljöer, såväl för skolpersonal som direkt av skolelever, men kan även användas av föreningar i samverkan med skolor. 

 

Har du några frågor gällande cheerleading i skolan, mejla scf@cheerleading.se.