SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trygg idrott

Projektet syftar till att kunna erbjuda trygg cheerleading för alla oavsett om det handlar om barn, ungdomar eller vuxna. Det påbörjades under 2019 och fortlöpt från år 2020 med delfinansiering av RF till och med slutet av år 2021.

 

SCF har tagit fram rutiner för hantering av belastningsregisterutdrag inom SCF, samt genomfört kontroll inom kansli, FS samt samtliga instanser, och övriga knutna till SCF:s verksamhet dvs domare och utbildare. Under 2021 har vi arbetat med att ta fram rutiner och instruktioner för det reaktiva arbetet inom trygg idrott.

 

Vi har även påmint våra medlemsföreningar om hanteringen, och följer upp detta i den årliga föreningsrapporten. Under 2021 har hanteringen av belastningsregisterutdrag hos våra medlemsföreningar kontrollerats och följts upp vid behov.

 

Under Cheerforum 2019 samt 2020 hölls flera workshops på temat. Information om trygg idrott och vägledning för att arbete med det i förening har kontinuerligt gått ut till medlemsföreningar via Cheerinfo och hemsida. Ämnet är också berört i den SF-specifika insats som genomförs med alla RF/SISU:s distrikt. Medlemsföreningarnas behov av fortsatt utveckling kommer att speglas i resultatet ifrån SF-insatsen, samt i svaren på föreningsrapporten.

 

SCF har även varit delaktiga i flertalet nätverksträffar för trygg idrott med RF och övriga förbund. Under 2021 har även en ny roll tillkommit på förbundet, Barn och Ungdomsansvarig, med ansvar att SCF även framåt fortsätter sitt arbete med trygg idrottsmiljö.

 

Under hösten 2021 har vi genomfört workshops med det mixade landslaget med fokus på säkra och trygga utvecklingsmiljöer.