SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Jämställdhet

Projektet syftar till att vi i de beslutande organen inom SCF ska få en mer jämlik fördelning mellan könen för att på så sätt utveckla vår idrott med flera perspektiv. Projektet förväntas även ge ytterligare kunskap om vilka genusnormer som finns inom idrotten, hur de är förankrade i praktiken och vad som krävs för att dessa normer ska omförhandlas. Förhoppningen är att utveckla jämställdheten bortom representation av kvinnor och män, och i stället, genom att utmana vad en jämställd idrott egentligen innebär och för vem, samt utveckla nya metoder för jämställdhetsarbetet. 

 

Projektet har under året arbetat kompetenshöjande inom SCFs organisation, en insats som inleddes under 2021. Därutöver har en kartläggning av medlemsföreningarnas jämställdhetsarbete genomförts i samband med årsrapporten, och information om möjligheter till sådant arbete delgetts.

 

Efter att kartläggning av representation, och förändring av stadgar genomfördes under projektets första år, ägnades hösten 2021 åt kartläggning av normer med hjälp av Sara Wiggberg som extern projektledare. 2022 kommer vi att fokusera på att ta fram principer för fortsatt arbete inom jämställdhet utifrån strategioch handlingsplan.