SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SF-insats

Projektet syftar till att bidra till föreningarnas utveckling av barn-och ungdomsidrott i linje med strategi 2025 samt att bida till en djupare förståelse för vilka förväntningar och möjlighet som finns för en förening inomRF-SISU. Projektet skulle också bidra till en kunskapsinhämtning för SCFs strategiska plan genom nulägesanalyser från föreningarna. Projektet ska under 2021 fullfölja träffarna mellan RF/SISU distriktet och SCFs medlemsföreningar. 

 

Projektet har under året fortsatt att upprättat kontakt mellan föreningarna och RF-SISU distrikten och genomfört utbildningsträffar med RF-SISU konsulenterna samt Barn-och ungdomsansvariga i distrikten. Vi har under perioden fullföljt registreringen av kontaktperson för varje förening.

 

Det har också gjorts en sammanställning av de inkomna nulägesanalyser där tydliga trender kring utmaningar, möjligheter, styrkor och svagheter redovisats vilket resulterat i generella trender kring vilka utvecklingsresor våra föreningar står inför. Det har också gett en fördjupad insikt för oss som förbund vart vi behöver stötta och finnas för våra föreningar. Generella trender är bla hur vi kan få in fler manliga utövare, problematik med hall och träningstider, övergripande demokratiska frågor kring hur man bedriver förening, oftast med en informell grupp av ledare som ej tillhör styrelsen och många föreningar har mest aktiva inom tävlingsverksamheten vilket innebär att breddverksamheten ej har lika hög status.

 

Avslutningsvis har en slutrapport medsammanställning med de generella trenderna skickats till alla RF-SISU konsulenter. Planering för fortsatta insatser har också inletts med nulägesanalyserna sammanställning som underlag.