SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrott för äldre

Projektet syftar till att kartlägga om vi har någon aktivitet för äldre ibland befintliga föreningar, samt att identifiera trösklar för äldre att börja med cheerleading. Vi vill uppnå en genomgripande förståelse för hur äldre kan ingå i vår idrott, hur cheerleading kan fungera för äldre för att även äldre ska finna glädje inom cheerleading. Långsiktigt är målet att introducera former inom cheerleading anpassade för målgruppen, samt även stöd till ledare för åldersgruppen.

 

Under 2020 genomförde SCF en kartläggning med stöd ifrån RF, och ansökte om samtplanerade för ett pilotprojekt under 2021. Denna pilot genomfördes med extern projektledare och deltagande pilotföreningar. Under hösten införlivades erfarenheterna i löpande verksamhet, där konceptet nu har mallar för bland annatuppstart, rekrytering och träning.