SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Cheerleading i skolan

Skolan är ett område där barn kan få inspiration till ny aktivitet, och få chans att med eget driv hitta fram till cheerleading. Genom den satsning som RF annonserade i slutet av april 2021, inriktad emot skolan, har vi möjlighet att genomföra insatser därbarn i skolan får ta del av vår idrott. Genom projektet kan vi få ut cheerleading till fler, genom kontaktytor vi idag inte når, och på så vis öka kännedomen om cheerleading vilket leder till en ökad möjlighet att barn och ungdomar hittar en idrott som passar dem. I den inledande fasen har projektet utvecklat material som inspirerar, ökar rörelseförståelsen och enkelt kan användas inom ramen för skolan och i föreningsidrotten. 

 

Syftet är att barn och ungdomar själva ska bli inspirerade att prova på. Hösten2021 har ägnats åt framtagande av material riktat mot skolan. Under 2022 fortsätter arbetet med projektet och utöver att det färdiga materialet ska presenteras i början av januari, kommer fortsatta aktiviteter ske för att barn i skolmiljö ska få möjligheten att ta del av vår idrott.