SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Active Cheer fas 2

Syftet med projektet var att vidareutveckla konceptetActive Cheer för att kunna erbjuda idrotten cheerleading för fler.


Två projektledare anställdes som en del i återstartsarbetet med syfte att under ett års tid sprida vetskap om cheerleadingsporten samt öka breddverksamheten genom att starta upp fler cheerleadingföreningar i Sverige. Under de första månaderna av projektet har fokus legat på kartläggning av cheerleading i Sverige, att initiera kontakt med RF/SISU, skolor, föreningar och kommuner samt att sprida vetskap om projektet. 

 

Utbildningsplaner har tagits fram och mallar och material för uppstart, träningar och mejlutskick har arbetats fram för att, efter projektets slut, kunna hjälpa fler intresserade att starta upp och fortsätta öka förbundets breddverksamhet. 

 

Marknadsföring har skett via SCF hemsida och instagram, Active Cheer-facebooksida, lokala facebookgrupper samt via kommuner och föreningars egna medier. Under november intervjuades projektledare av Siljan News samt P4 Dalarna angående prova-på tillfället i Rättvik.


Svenska Cheerleadingförbundethar även, med hjälp av projektet, startat ett samarbete med SWE3 -specialidrottsförbundet för landhockey, flaggfotboll och amerikansk fotboll med planer på samkörning inom kort med fokus på att starta upp matchverksamhet för cheerleadinglag. 

 

I november och december har projektledarna varit i 13 orter runt om i Sverige och närmare 400 personer har testat på cheerleading via projektet.