SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundet
Välkomna till Svenska Cheerleadingförbundets officiella hemsida.

Svenska Cheerleadingförbundet är det idrottsförbund som samordnar svensk cheerleading på nationell nivå. Här på vår hemsida finner ni information om den fantastiska sporten cheerleading, ni finner de olika föreningar som är medlemmar hos oss och ni finner det senaste om våra utvecklingsarbeten och fokusområden, våra landslag och vår verksamhet.

Svenska Cheerleadingförbundet organiserar dryga 12 000 cheerleaders med både bredd och träningsverksamhet till en högsta eliten med våra fyra landslag. Filmen nedan visar vårt juniorlandslag i cheerleading, Team Sweden Junior Allgirl och deras program från junior-VM 2019, som resulterade i ett guld och att laget korades till juniorvärldsmästare.

Projektledare och fystränare mixade landslaget 2021/2022
2021-08-05 11:35

Projektledare: Thomas Cannermo

Det är med glädje vi kan presentera att Thomas Cannermo får fortsatt förtroende som projektledare för det mixade landslaget säsongen 21/22.

– Att få vara med på högsta nivå och kunna bidra till att aktiva och ledare får bästa möjliga förutsättningar för att kunna prestera är ett uppdrag som jag tar mig an med glädje, säger Thomas. Efter ett helt liv inom idrott känns det fantastiskt att få vara del av det finaste som går att representera, det svenska landslaget.

RebootCheerleading
2021-07-12 11:48

Efter en lång period av att inte kunna utföra vår sport är det nu dags att återstarta cheerleading. Nu kan vi idrotta igen och vi vill fira att vi kommer att få vår idrott tillbaka. Det har varit slitit och för många svårt med motivation - inte bara inom vår sport, utan inom hela idrottsrörelsen. Vi är cheerleaders, och vi kan peppa varandra inom cheersverige att få tillbaka glädje och energi.

 

Vi vill även välkomna fler till vår idrott. Pandemins konsekvenser innebär en fara för långsiktig folkhälsa. Fler behöver börja att röra på sig, och vi vill självklart vara en del av att fler kommer i gång efter en lång, ensam och stillasittande period. Cheerleading innebär gemenskap och vi vill inkludera fler i vår familj för att få ta del av lagkänsla, glädje och energi.

 

Vi samlar detta i initiativet RebootCheerleading, som kommer att bestå av två delinsatser, där er förening kan söka 2500 kr per aktivitet:

Projektstöd 2021 Utbildade barn- och ungdomsledare
2021-07-05 10:36

Nu är det möjligt att söka projektstöd via SCF för att utbilda barn- och ungdomsledare. Ansökan görs via Idrottonline och sista ansökningsdag för projektstödet via SCF är den 31 augusti! Medel kan gå till utbildningarna Ledarutbildning, Tränarutbildning samt Active Cheer som anordnas inom ramen för SCF:s utbildningsstruktur. 500 kr kan sökas i stöd för respektive kursdeltagare och utbildning.

 

Mer info kring projektstödet som går att söka via oss finner ni här.

Lättnader i restriktioner för träning och tävling
2021-07-01

Nu tas många av restriktioner bort och vår idrott kommer äntligen kunna träna mer normalt. De restriktioner som direkt har riktats mot idrott är nu borttagna. Pandemilagens begränsningar gäller dock fortfarande, vilket innebär begränsningar på hur många som kan träna i samma lokal, samt ger förutsättningar för uppvisning etc. Vi ska fortfarande agera smittsäkert och ta vårt ansvar genom att följa de restriktioner som finns - pandemin är inte över än. Läs mer på vår samlingssida för Coronainformation.

Projektledare Active Cheer
2021-06-30 08:52

Tjänstebeskrivning & erbjudande

Älskar du idrott och vill du vara med på tillväxtresan för svensk cheerleading? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som projektledare till Svenska Cheerleadingförbundet!

 

Cheerleadingförbundets söker en projektledare med ansvar över att tillgängliggöra cheerleading för fler tillsammans med förbundet. I din roll kommer du att ansvara för konceptet Active Cheer, som är ett koncept med framtagna cheerleading-träningar som möjliggör att fler ska kunna träna cheerleading. Tjänsten kommer innefatta planering, kontaktskapande och att praktiskt lära ut cheerleading. Du kommer ha många kontaktytor, både internt i förbundet och RF samt externa samarbetspartners och verksamheter.

Nyheter från våra grupper
Tävlingar, 20/05 13:16 
Tävlingar, 19/05 16:28 
Tävlingar, 18/05 18:30 
Tävlingar, 23/03 10:02 
Tävlingar, 15/03 15:17