SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
RebootCheerleading 2022

Nu kan vi idrotta igen och vi vill fira att vi kommer att få vår idrott tillbaka. Det har varit slitit och för många svårt med motivation - inte bara inom vår sport, utan inom hela idrottsrörelsen. Vi är cheerleaders, och vi kan peppa varandra inom cheersverige att få tillbaka glädje och energi.

 

Vi vill även välkomna fler till vår idrott. Pandemins konsekvenser innebär en fara för långsiktig folkhälsa. Fler behöver börja att röra på sig, och vi vill självklart vara en del av att fler kommer i gång efter en lång, ensam och stillasittande period. Cheerleading innebär gemenskap och vi vill inkludera fler i vår familj för att få ta del av lagkänsla, glädje och energi.

 

Vi samlar detta i initiativet RebootCheerleading. Under 2022 kommer det vara möjligt att söka stöd för föreningsaktivitet, prova-på aktivitet samt för projektet mot premier. 

 

Mot Premier

Mer info om mot premier kommer under maj månad!

 

Föreningsaktivitet

Stödets syfte är att skapa glädje och energi för att behålla eller återrekrytera till vår idrott. 

 

Stöd går till föreningsaktiviteter som genomförs för att nå syftet med stödet.  En aktivitet kan exempelvis vara att arrangera en dag för er förening med roliga och kravlösa aktiviteter, anordna en inspirationskväll för era ledare eller en ledarträff när ni samlas och genomför en rolig aktivitet, en aktivitet där hela styrelsen samlas för att ge kraft framåt. Stöd kan sökas för föreningsaktiviteter där ni samlar föreningens medlemmar för olika aktiviteter. 2500 kr kan sökas i stöd per föreningsaktivitet. Den tidigare begränsningen är borttagen, och ni kan därför söka för flera föreningsaktiviteter. OBS! En aktivitet med ett separat lag är inte en föreningsaktivitet.

 

Prova-på aktivitet

Stödets syfte är att få fler att testa på cheerleading för att rekrytera fler till vår idrott. 

 

Stöd går till rekryteringsinsatser som genomförs för att nå syftet med stödet. En aktivitet kan exempelvis vara att anordna prova-på tillfälle i föreningen,  anordna prova-på tillfällen utomhus under sommaren, ha tillfällen där aktivas kompisar får möjlighet att prova-på under en träning, besöka närliggande skolor och få de att testa på cheerleading. Aktiviteter kan även vara att anordna prova-på tillfällen för nya målgrupper för att i sin tur kunna starta upp dessa grupper i föreningen. 2500 kr kan sökas i stöd per prova-på aktivitet. Den tidigare begräsningen är borttagen, och ni kan därför söka för flera prova-på aktiviteter.

Ansökan samt återrapport

För föreningsaktivitet samt prova-på aktivitet

 

Belopp

2500 kr kan ansökas om per tillfälle. Till exempel anordnar man en aktivitet kan man ansöka om upp till 2500 kr, anordnar man tre aktiviteter kan man ansöka om upp till 7500 kr.

 

Start samt slutdatum

Projektet ska avse insatser fram i tiden och satsningen ska genomföras inom projektperioden. Startdatum kan därmed tidigast vara en vecka efter inskickad ansökan och slutdatum senast den 31 december 2022.

 

Ansökningsperiod

Öppen från och med tisdag den 12 april och sista ansökningsdag är den 16 oktober 2022. Ansökningarna behandlas löpande och stödet kommer utbetalas i samband med att ansökan godkänns. Återrapportering ska ske efter avslutat projekt, dvs först efter att aktiviteten genomförs, men senast den 30 janari 2023.

 

Krav

  • Inskickad årsrapport för år 2021.
  • Att föreningens eventuella tidigare inskickade ansökningar är behandlade, återrapporterade och i aktuella ärenden återbetalda. 

  • Att föreningen är medlem i förbundet.​

Övrigt

Ansökningar för stöd om 2500 kr per aktivitet görs via Idrottonline under fliken Idrottsmedel. Ansökan kan göras för flera aktiviteter av samma typ i samma formulär, dvs en ansökan för prova-på aktiviteter och en ansökan för föreningsaktivteter, men det går också bra att skicka in en ansökan per aktivitet. 

 

Samtliga som vid inloggning i Idrottonline får upp filken Idrottsmedel kan fylla i samt spara en ansökan. För att skicka in en ansökan krävs att man har någon av följande roller tilldelad i Idrottonline: Ordförande, Kassör eller Idrottmedel firmatecknare. Även återrapporten görs via idrottonline och samma behörighet behövs som för ansökan. Instruktioner från RF för hur en ansökan skapas i Idrottonline och skickas in hittar ni här. En fördjupade manual kring idrottsmedel finner ni här.

Deltagande föreningar

Följande föreningar har deltagit i en eller flera aktiviter. Listan fylls på allteftersom fler föreningar ansluter sig till #RebootCheerleading.

 

Föreningar:
Action Idrottsförening
Cheerföreningen GC Troops
Crocodiles AFC Helsingborg
Dans o Gymnastikföreningen Boråsflugan
Frisksportklubben Björken
För.Luleå Arctic Cheerleading Avalanches
Föreningen Cheer Force Allstars Umeå
Föreningen Cheer Future
Föreningen Cheer Infinity Athletics
Föreningen CheerXplosion
Föreningen Dynamite Cheerleading
Föreningen Eastcoast Cheerleaders
Föreningen Linköping Cheerleading Lightnings
Föreningen Ultimate Cheer Xtreme
Föreningen United Movement
Gothenburg Cheer One Cheerleading Club
Ideella föreningen Fredagsfys Sverige
Julle United Dansförening Hudiksvall
Luleå Cheer & Dance Team Club
Lund Cheerleadingförening Pro Athletics
Malmö All Star Cheer Förening
Sigtuna Legends Cheerleadingförening
Twisters Cheer Elite Nacka Cheerleadingförening
Värnamo Frisksportklubb
Wild Kingdom Cheerleadingclub Oskarshamn 
Örnsköldsviks Gymnastikklubb